Een oma vroeg om een kinderstoel voor haar toen nog ongeboren kleinkind. Het moest een degelijke stoel worden, gebaseerd op de alom bekende Tripp Trapp van Stokke. Daarmee stond het ontwerp in grote lijnen vast, maar liet voldoende ruimte om mee te spelen.

Een groot nadeel van de Stokke stoel is, dat het geheel er iel uitziet en daardoor overkomt als zwak en breekbaar. In elk geval niet stevig genoeg om anders dan voorzichtig mee om te gaan. De nieuwe stoel moest daarom robuust en veilig ogen en zo stevig zijn, dat hij nooit ofte nimmer om zou kunnen vallen.

Basismaterialen zijn 30 mm MDF en 9 mm multiplex. Voor extra verbindingen tussen de twee zijkanten zijn 12 mm beukenhouten stokken en 8 mm draadeind gebruikt. Als afwerking is voor een watergedragen witte lak gekozen voor het MDF en een transparante meubellak voor de multiplex zitting, voetenplank, rugleuning en het eetplateau, zodat de tekening van de houten fineren mooi uit bleef komen.

Zitting en voetenplank zijn in hoogte verstelbaar met een schuifsysteem. In de zijkanten zijn gleuven gefreesd, zodat ze door enige kracht te zetten in een lagere positie kunnen worden gebracht. De afstanden zijn gebaseerd op onderzoek naar de afmetingen van groeiende kinderen. Het eetplateau is eveneens te verwijderen, als het kind groter is en zelfstandig, zonder bescherming en steun kan en wil zitten.


de Stokke Tripp Trapp stoel

30 mm MDF voor diverse projecten


in bewerking: gezaagd, gelijmd en geklemd